terug naar nieuws

Hallo allemaal,

Het is alweer een jaar geleden dat we voor het laatst in competitieverband konden darten met elkaar. Als ik voor mezelf spreek dan mis ik het enorm. Nou bestaat het darten voor mij voornamelijk uit missen hoor ik je denken, maar zo bedoel ik het natuurlijk niet.


Wekelijks met je teamgenoten een pijltje gooien, de week doornemen, slap ouwehoeren aan de bar met een bitterbal in de ene hand en een biertje of frisje in de andere hand.. We moeten het allemaal al een jaar missen.


Zo lang al geen dartcompetitie, wat gaat dit op de lange termijn voor de MDV, en het darten in het algemeen betekenen bedenk ik me wel eens. Missen al onze leden het net zo erg als ik? Of zijn er ook leden die het wel goed vinden zo. Lekker op dinsdagavond op de bank hangen en Netflix aan.


Hopelijk kunnen we in september weer starten met de competitie, maar hoeveel teams zijn er dan nog over? En hoeveel speellocaties zijn er dan nog open? Hopelijk is iedereen weer van de partij!


Wordt er nog getraind of liggen de pijlen onder een laagje stof te wachten op betere tijden? Zelf gooi ik nog wel eens een pijltje, maar een partijtje is al weer een tijdje geleden. Er zijn natuurlijk wel mogelijkheden om online tegen elkaar te gooien maar dat vind ik persoonlijk niks. Een belangrijk deel van het darten is voor mij de gezelligheid en die mis ik bij het online gebeuren. Voor de mensen die wel op deze manier tegen elkaar spelen is het een hele mooie oplossing natuurlijk. Wat me wel opvalt is dat je er wel beter van lijkt te worden want de gemiddeldes die ik voorbij zie komen zijn skyhigh. Een gemiddelde 2e klasser in de MDV zou hoge ogen gooien bij de PDC.


De profdarters kunnen onder strikte voorwaarden nog wel hun toernooien gooien en dus is er op TV gelukkig nog van alles te volgen voor de liefhebbers. En bij de minder grote toernooien zijn de spelers te volgen via Dartconnect. We hoeven dus niet helemaal zonder darts.


Als bestuur zijn er nog wel ontwikkelingen. Onze secretaris Bianca heeft, al voor alle coronaperikelen, aangegeven te willen stoppen. We hebben helaas nog geen opvolger kunnen vinden. Wil jij meer weten over deze functie? Of ken jij iemand die uitermate geschikt is voor deze rol? Neem dan gewoon even contact op. De hoeveelheid werk valt reuze mee, het is leuk om je vereniging te helpen en het staat goed op je cv. Dus waarom zou je het niet doen?


Kimberley heeft aangegeven te stoppen als penningmeester. De vervanger voor haar is gelukkig al gevonden. Peter van der Voort van der Kleij neemt haar taken over. Via deze weg bedanken we Kimberly voor haar inzet en verwelkomen we Peter.


Als afsluiter aan jullie de vraag of jullie nog ideeën hebben om iets leuks te organiseren voor onze leden. Een quiz hebben we al eens geprobeerd maar daar was weinig animo voor. Andere ideeën?
Laat het ons weten en wellicht kunnen we daar wat mee.


Hopelijk tot snel allemaal en blijf gezond!


Klaas Koobs


PS. Als we weer competitie mogen gooien krijgen jullie de eerste consumptie van de MDV. Proost!

terug naar nieuws

Sponsors